Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Πολλά και διαφορετικά είδη χορού πλαισιώνουν το πρόγραμμα της σχολής τα οποία τα διδάσκουν πτυχιούχοι καθηγητές χορού εξειδικευμένοι στο κάθε είδος.

Η αγάπη μας για τον χορό, μας οδηγεί να χτίζουμε σωστά δομημένα μαθήματα, με απόλυτο σεβασμό για όλα τα επίπεδα των μαθητών. Εργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ballet   

Το μπαλέτο είναι ένα είδος χορού υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση. Η μουσική συνοδεία είναι κατά κύριο λόγο από το ρεπερτόριο της κλασικής μουσικής, ενώ πολλοί συνθέτες έχουν γράψει μουσική ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.

Θεωρείται μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

 

 

Modern 

Το modern είναι ένα δυναμικό και ρυθμικό είδος χορού. Το συναντάμε πολύ συχνά στις σκηνές των musical παραγωγών, στις επιθεωρήσεις, στα video clips και πολλά άλλα. Είναι πολύ εκφραστικό είδος γνωστό για τις θεατρικές του ποιότητες.

 Το στυλ αυτό χρησιμοποιεί travelling steps, high Kicks, leaps, turns και πολλά άλλα βήματα τα οποία χρειάζονται δύναμη και ευλυγισία. Οι μουσικές του επιλογές είναι πολλές και οι χορογραφίες του modern μπορούν να είναι σε  λυρικό, Jazz, blues, musical hip hop.

 

Jazz 

Τα βήματα και το βασικό ύφος της χορευτικής τζαζ, προέρχονται από χορούς Αφρικανών που έφεραν στην Αμερική ως σκλάβοι. Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκε ένα σαφώς καθορισμένο είδος τζαζ, αλλάζοντας από έναν χορό του δρόμου σε ένα θεατρικό χορό.

 Οι απομονώσεις (isolations), ένα χαμηλό κέντρο βάρους και ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας είναι άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του χορού τζαζ .

 

 Άλλα στοιχεία του χορού τζαζ είναι λιγότερο κοινά και είναι οι σχηματισμοί των αντίστοιχων χορογράφων τους . Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ανεστραμμένα άκρα και η στάση του Bob Fosse με την καμπύλη.

 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στυλιστικές προτιμήσεις που παρατηρούνται στους τζαζ χορούς, όπως αργός ή γρήγορος ρυθμός. Η τζαζ μπορεί να εκτελεστεί σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού και μπορεί να χαρακτηριστεί από τις τεχνικές και απότομες κινήσεις.

 

 

 

 

Σύγχρονο

Ο σύγχρονος χορός στηρίζεται στις βασικές γνώσεις και την τεχνική του κλασικού χορού και προχωράει πέρα από αυτές. Οι μαθητές μαθαίνουν τη σωστή τοποθέτηση βάρους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το πάτωμα καθώς συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα με αυτό, χρησιμοποιώντας όλα τα επίπεδα του χώρου. Αναπτύσσει την μουσικότητα, καθώς χρησιμοποιούνται διαφορετικοί ρυθμοί. Βασίζεται στην ελευθερία των κινήσεων και στις φυσιολογικές στάσεις του σώματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου απαιτητικό στην τεχνική του όπως και ο κλασσικός χορός. Εκτός από μια άρτια εκγύμναση του σώματος, ο Σύγχρονος χορός είναι παράλληλα και ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας, διεύρυνσης και εξέλιξης της αντίληψης, της κινητικής νοημοσύνης, της προσωπικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας του ανθρώπου.

 

Χορογυμναστική 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα,  Barre à Terre και ασκήσεις με μπάλες πιλάτες.

 

Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων της μπάρας του κλασικού μπαλέτου που γίνονται στο πάτωμα, με την τεχνική του μπαλέτου και του εκφραστικού χορού. Οι μύες μακραίνουν και δυναμώνουν, η αντοχή αυξάνεται, το σώμα αποκτά ευλυγισία, οι κινήσεις γίνονται πιο αρμονικές, αποκαθίστανται οι υπάρχοντες και προλαμβάνονται μελλοντικοί τραυματισμοί, μέσω ευχάριστης και ήπιας γυμναστικής για όλους, η οποία συνδυάζει την τεχνική του χορού με τη δημιουργική έκφραση του σώματος. Προσφέρει βελτίωση της στάσης σώματος και ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου, είναι ότι βοηθά στον συντονισμό και στην ισορροπία του σώματος ξεσκουριάζοντας τις αρθρώσεις – χαρίζοντας ευελιξία, ευλυγισία και ευεξία – ενώ παράλληλα βελτιώνει άμεσα και αισθητά τις γραμμές του σώματος.

 

 

Freestyle Hip Hop 

Ο στόχος αυτού του είδους είναι να δημιουργήσει μια ασφαλή και δυνατή τεχνική, παράλληλα με την ανάγκη να επιτρέψει την ελευθερία της έκφρασης και της μουσικής ερμηνείας. Μεγάλο βηματολόγιο, πολλές χορογραφίες και συνδυασμοί, μεγάλη γκάμα μουσικών επιλογών είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του.

Βασίζεται κυρίως σε ότι καινούργιο υπάρχει στα χορευτικά δρώμενα ανά εποχή. Παράλληλα κρατάει το βασικό του βηματολόγιο που παρέχει μια ασφαλή εκγύμναση και σιγουριά στη βασική γνώση του χορού.